Ερασιτεχνισμό και έλλειψη σχεδίου καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Κυβερνητικοί κύκλοι, ανέφεραν σχετικά: «Ο κ. Τσίπρας, ας φροντίσει στις μακρές διακοπές που έχει ξεκινήσει, να ενημερώνεται στοιχειωδώς για το τι συμβαίνει στη χώρα. 

Για το ποιες συσκέψεις γίνονται, τι χαρακτήρα έχουν, ποιες αποφάσεις λαμβάνονται. Αν το φρόντιζε, θα γνώριζε ότι σε μια σύσκεψη με αποκλειστικό αντικείμενο την αυστηροποίηση των ελέγχων, παρίστανται οι προϊστάμενοι των κάθε είδους ελεγκτικών μηχανισμών και ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση από αυτές που αναφέρει. 

Ας το δει τουλάχιστον για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Αυτά και καλή ξεκούραση

Τσίπρας: Τουρισμός και δημόσια υγεία δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών

Νωρίτερα, από τη Ζάκυνθο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Η κυβέρνηση επανεκκίνησε τον τουρισμό δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό σε ότι αφορά τα μέτρα για την προστασία απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σήμερα φοβάμαι ότι βρισκόμαστε απέναντι σε ένα διπλό κίνδυνο. Και ο τουρισμός καρκινοβατεί αλλά και η αναζωπύρωση της επιδημίας είναι προ των πυλών.

Τόσο η δημόσια υγεία όσο και ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι πεδία ερασιτεχνισμών και προχειρότητας. Και επιτέλους η κυβέρνηση και ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους πολίτες.

Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει και η κυβέρνηση υπευθυνότητα».