Σε μήνυση μετατράπηκε το εξώδικο που απέστειλε η Όλγα Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» μετά την άρνηση της εφημερίδας να ανακαλέσει δημοσίευμα που καταγράφει τις καταγγελίες εις βάρος της πρώην υπουργού για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι

Όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω των sosial media: «Κατέθεσα σήμερα, 20.07.2020, Μήνυση – Έγκληση κατά της «Καθημερινής της Κυριακής» για συκοφαντικό και παντελώς ψευδές δημοσίευμα σε βάρος μου, δια του Τύπου και ηλεκτρονικά, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου μου, ως και των φερόμενων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα “Καθημερινής της Κυριακής”»

 

«Καθημερινή» σε Γεροβασίλη: Δεν ανακαλούμε-Στραφείτε κατά του Ματθαιόπουλου

Δεν ανακαλεί η «Καθημερινή» το δημοσίευμα με τα ηχητικά ντοκουμέντα από συνομιλίες για τη φωτιά στο Μάτι, έπειτα από το εξώδικο που έστειλε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε απάντησή της η εφημερίδα αναφέρει ότι «δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου».

Η απάντηση της «Καθημερινής»:

Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος.

Το δημοσίευμα 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος που ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, καταγγέλλει αφόρητες πιέσεις, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του.

Το ηχητικό ντοκουμέντο εξασφάλισε ο ίδιος, ηχογραφώντας με το κινητό του τη συζήτηση που έκαναν όταν τον κάλεσε στο γραφείο ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

«Κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου είπαν “ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, εάν φταίει ο άλλος, ο άλλος, ο άλλος. Κάλεσέ τον και πες του τα”. Σε κάλεσα λοιπόν και στα είπα. Να ξυπνήσεις» λέει αρχικά ο Βασίλης Ματθαιόπουλος στον πυραγό Δημήτρη Λιότσιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε λάβει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία.

«Μου είπαν ότι ο κ. Λιότσιος καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων. Με ποιο δικαίωμα;» του επαναλαμβάνει ο Ματθαιόπουλος.

«Εγώ δε σε βάζω να μπλέξεις, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία, στ' α@@ σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο εισαγγελέας τίποτα. Αυτά είχα, αυτά έβαλα, αυτά βρήκα» συνεχίζει.