«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας» σχολιάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως «έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

«Τα κακομαθημένα της Ευρώπης να μην ξεχάσουν τι συνέβη στο Αιγαίο»

«Πρέπει να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν σεβάστηκαν τη σημαία μας» δηλώνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι και ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα έδειξε για άλλη μία φορά την αντίδρασή της εναντίον του ισλάμ» με αφορμή το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Ο Ακσόι κάνει λόγο για «κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης» που «πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο του Βυζαντίου».

«Η Ελλάδα για άλλη μία φορά έδειξε την αντίδρασή της εναντίον του ισλάμ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαμί Ακσόι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και το κάψιμο της σημαίας μας. Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως άνοιξε πάλι για προσευχή η Αγία Σοφία. Πρέπει να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν σεβάστηκαν τη σημαία μας», είπε.

«Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου που δεν έχει ξυπνήσει εδώ και 567 χρόνια» σημείωσε.

Ταυτόχρονα ο Ακσόι ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να δίνει μαθήματα στην Τουρκία» και «η Αγία Σοφία άνοιξε ως τζαμί και θα παραμείνει για πάντα» ενώ κάνει λόγο για «τουρκική μεινοτότητα» στην Θράκη. 

Διαβάστε Ακόμα 

Αγία Σοφία: Παγκόσμια καταδίκη για την μετατροπή του μουσείου σε τζαμί

Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας και Τουρκίας – Τι θέση παίρνουν για Αγία Σοφία και ΑΟΖ