Μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε «έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και με πολλούς τρόπους ότι θέλουμε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας σε σχέση με την παραβατική συμπεριφορά που έχει η Τουρκία γενικά στη Ανατολική Μεσόγειο επομένως η δήλωση του εκπροσώπου του Ερντογάν είναι μια θετική ενέργεια».

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θέλει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία λέγοντας: «επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και να συζητήσουμε το ζήτημα που ταλανίζει πολλές δεκαετίες και τις δύο πλευρές που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι το ζήτημα που χρειάζεται μια διαδικασία για να προχωρήσει». 

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι αναβάλλονται οι σεισμογραφικές έρευνες του Oruc Reis για τουλάχιστον ένα μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλίν, θα γίνουν διαβουλεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Η αναβολή των ερευνών έγινε κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον κ. Καλίν.

«Στην τελευταία μας Navtex η Ελλάδα αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο και η περιοχή των ερευνών του Oruc Reis σχεδιάστηκε 180 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως αφού θα γίνουν συνομιλίες περιμένουμεγια ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξη του στο CNN Turk.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέο χτύπημα Ερντογάν: Η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι το μεγάλο μου επίτευγμα

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από Τσαβούσογλου: Το να καίνε σημαίες ταιριάζει στους Έλληνες