«Σταματήστε να είστε εκτός κλίματος της κοινωνίας, ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά σας στην κοινωνία και δείτε τι πιστεύει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πώς στηρίζεται στις μέρες μας» κάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας - Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις». 

Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για «ανεπαρκή» στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, σε υψηλούς τόνους, τους καταλόγισε «πολιτική υποκρισία»

Ο υπουργός τόνισε πως «σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών προχωρήσαμε σε πάνω από 5.000 προσλήψεις στη δημόσια υγεία. Με διπλάσιες ΜΕΘ, με οργάνωση, έτσι ώστε αυτές οι ΜΕΘ να έχουν μόνιμο προσωπικό, εκπαίδευση για πέντε χρόνια, τεχνολογικό εξοπλισμό, μόνιτορ, αναδευτήρες, κατασκευαστικά να είναι άρτιες και μόνιμες, εκτός απ' αυτές που μετετράπησαν. Με τον ΕΟΔΥ να κάνει εξαιρετική δουλειά, με το ΕΚΑΒ-ΚΕΒΥ να είναι ένα εξαιρετικό κέντρο, πολύ υψηλών επιδόσεων και επιπέδου».

Αναφερόμενος στο Λαϊκό Νοσοκομείο, είπε ότι έχει το καλύτερο triage (υποδοχή ασθενών) στην Ελλάδα, το χαρακτήρισε υποδειγματικό και πρόσθεσε πως έχει λειτουργήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και γι' αυτό και δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Covid 19. Επισήμανε περαιτέρω ότι στις 10 Αυγούστου με τη σύμβαση δωρεάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα έχουν οριζοντίως επί έξι σεντόνια, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, κουβέρτες. Ανακοίνωσε επίσης ότι «σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, ξεκινώντας από το "ΠΑΙΔΩΝ" Πεντέλης, τον "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ", το "ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ" Βούλας μπαίνουν εργολάβοι και φτιάχνουν όλους τους υγειονομικούς χώρους, τις τουαλέτες, τα μπάνια σε πολύ υψηλό επίπεδο» και συμπλήρωσε πως προστίθενται ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΤΕΠ, όπως αυτά τα οποία έγιναν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

 Σχετικά με τα τεστ για τον κορονοϊό, ο υπουργός ανέφερε πως «γίνονται πολλαπλά testing στα νησιά, από τα μικρά έως τα μεγάλα. Είναι υπερπολλαπλάσια η δυνατότητα διακομιδών. Υπάρχουν επτακόσιοι υγειονομικοί παραπάνω στα νησιά. Γίνεται ιχνηλάτηση μέχρι τον τελευταίο από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Δεν το κάνει καμία χώρα στον κόσμο. Και οι μετρήσεις μας δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά τα νούμερα που βλέπουμε γύρω μας, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή ή στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Κι εσείς έρχεστε εδώ και παρουσιάζετε μία εικόνα μη πραγματική...» κατηγόρησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Κικίλιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ