Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr κανένας υπουργός δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του και οι βασικές αλλαγές θα αφορούν στην ισχυροποίηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού που θα είναι υπεύθυνος για το ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης με αντικείμενο τη βιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι μεγάλης έκτασης, αλλά θα γίνουν περιορισμένης εμβέλειας κυβερνητικές αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις, με φόντο και το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, το πιθανότερο σενάριο αφορά στην αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητα τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων συνολικού ύψους €72 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία. Έχει κλειδώσει επίσης η αναβάθμιση του κ. Νίκου Παπαθανάση στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη βιομηχανία.

Επίσης, φαβορί για τη θέση στο υφυπουργειο Εργασίας φέρεται να είναι ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος της Επιτροπής Πισσαρίδη, Πάνος Τσακλόγλου. 

Αλλαγή θα υπάρξει και στην Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή στην υποστηρικτική δομή του Πρωθυπουργού. Οι ΓΓ Συντονισμού συγχωνεύονται πλέον σε μια ενιαία Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου με σκοπό τη βελτιστοποίηση του συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών ενόψει και των νέων αναγκών που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης και η επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Γενικός Γραμματέας της ενοποιημένης πλέον ΓΓ Συντονισμού θα είναι ο μέχρι τώρα Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ενώ η μέχρι σήμερα Γενική Γραμματέας Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοϊζου αναμένεται να μετακινηθεί σε αντίστοιχη θέση σε υπουργείο με αναπτυξιακό πρόσημο. Πάντως, εκ των γενικών γραμματέων, εκτός θα βρεθεί ο Κωνσταντίνος Λούλης από το Τουρισμού. 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς μετακινείται στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας. 

Σενάριο αξιοποίησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να κερδίζει έδαφος, ενώ υπάρχει περιθώριο κι άλλων μικρών αλλαγών στις θέσεις των γενικών γραμματέων. Εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο των περιορισμένων διορθωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντα της, ώστε ενδεχομένως να ορκίσει νέα μέλη για την κυβέρνηση, ακόμα και την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. «Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα

Μαξίμου: Κωδικός «αφύπνιση» - Πρεμιέρα στις τηλεδιασκέψεις Μητσοτάκη με Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κικίλια

Η κυβέρνηση σε συναγερμό - Έντονος προβληματισμός για «κόκκινες χώρες», πάρτι και Μέσα Μεταφοράς