Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατακρίνει για τη διαχείριση της πανδημίας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας» πλέον «τρέχει και δεν φτάνει», αλλά και αυτό το κάνει «με προχειρότητα».

Καταλήγοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση πανικόβλητη “τρέχει και δεν φτάνει”. Ακόμα και αυτό όμως το κάνει με προχειρότητα, με αντιφάσεις, χωρίς ξεκάθαρη επιδημιολογική στρατηγική και ενιαία κριτήρια για τον έλεγχο των επισκεπτών. Η επιλεκτική αυστηρότητα και η υποχρέωση αρνητικού τεστ για ορισμένες μόνο χώρες και για συγκεκριμένες “πύλες εισόδου”, ούτε βοηθά ούτε «θωρακίζει» αποτελεσματικά τη χώρα. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Μείωση των κρουσμάτων με 126 σε 24 ώρες – 36 εισαγόμενα και 38 στην Αττική

Κορονοϊός: «Λουκέτο» μετά τις 12:00 το βράδυ σε μαγαζιά τουριστικών περιοχών (vid)