Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, το οποίο συνήλθε απόψε, Τρίτη 11 Αυγούστου 2020. Αντικείμενο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας ήταν η αποτίμηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι), Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος, Στυλιανός Πετράκης. Παρέστη επίσης ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Αντώνιος Οικονόμου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, το «Oruc Reis» συνεχίζει το ταξίδι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία  και έχει σχεδόν φτάσει στο δυτικό απώτατο όριο της παράνομης Νavtex πλησιάζοντας στα όρια της οροθετικής γραμμής των ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε  και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Το  «Oruc Reis» συνοδεύεται από  βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται  από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα:

Κλιμακώνει την ένταση Άγκυρα: «Φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ» - Η απάντηση στα ελληνικά πλοία (vid)

Θρίλερ ανοικτά της Ρόδου: Ύποπτη θαλαμηγός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού