Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κύριο Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι:

«Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι, όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της».

Επίσης το απόγευμα της Πέμπτης το πλαίσιο των ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας ώστε να θωρακιστεί απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ: Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν τα πραγματικά γεγονότα στην ανατολική Μεσόγειο

Ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Μέχρι και τις 23 Αυγούστου θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο