Υπέρ της Ελλάδας για τα τεκταινόμενα στην ανατολική Μεσόγειο στέκεται η Αυστρία μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Αυστριακό ομόλογο του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας περιφρονούν το Διεθνές Δίκαιο» και καλεί την Ε.Ε., «να δείξει την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια για να συζητήσουν τις αυξανόμενες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας περιφρονούν το Διεθνές Δίκαιο. Η ΕΕ πρέπει να δείξει την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών πριν από τη συνάντηση χαρακτήρισε, «ανησυχητικές και επικίνδυνες τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο

Ο Νίκος Δένδιας, θα έχει το απόγευμα στη Βιέννη σημαντική συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με... φόντο την τουρκική παραβατικότητα

Reuters: Ο Ερντογάν απειλεί με αντίποινα - «Το Kemal Reis έδωσε την κατάλληλη απάντηση»