Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜέΡΑ25 στο 2,5%.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 52,3%,  ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Ελληνοτουρκικά

Στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».

Επίσης το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης.

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι»).

Κορονοϊός

Το 52,5% των πολιτών θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι ανεπαρκή. Το 17% απαντά θετικά για την επάρκεια των μέτρων, το 26,6% μάλλον ναι, όχι το 30,6% και μάλλον όχι το 21,9%.

Αναφορικά με τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 52,1% τους κρίνει θετικά και το 44,1% αρνητικά.

Επίσης, περισσότεροι από 8 στους 10 ανησυχούν για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και είναι υπέρ των μέτρων προστασίας. Τρεις στους τέσσερις (76,3%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πάντα μάσκα, ενώ διαιρεμένοι είναι οι πολίτες σχετικά με την επάρκεια των μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το 46,7 κρίνει πως τα μέτρα δεν είναι αρκετά ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

Διαβάστε Ακόμα 

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Όσοι μας επιτέθηκαν τους θάψαμε στο χώμα και τους ρίξαμε στη θάλασσα

Τραμπ: Δεν έχουμε αποδείξεις ότι δηλητηριάστηκε αλλά θα το... κοιτάξουμε