Η προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει ήδη ξεκινήσει, με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να δουλεύουν προς την ολοκλήρωση ενός προγράμματος το οποίο όπως λένε χαρακτηριστικά «θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο που δημιουργήθηκε και το οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι», το οποίο θα περιλαμβάνει προτάσεις για τα τρία «ανοιχτά μέτωπα», δηλαδή το γεωπολιτικό, το οικονομικό και το υγειονομικό.

Οι δύο άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα είναι «δημοκρατία και ασφάλεια» και θα περιλαμβάνει προτάσεις που θα αφορούν από το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά τάξη, μέχρι το πώς θα μπορούσε να «θωρακιστεί» η οικονομία και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες μπροστά στην αναμενόμενη μεγάλη ύφεση.  

Ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα τονίζει συνεχώς πως οι πολίτες αισθάνονται «ανασφάλεια» από τις αποφάσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα είχε πει χαρακτηριστικά: «Ούτε στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής ασφυξίας υπήρξε τόσο γενικευμένο το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών», ενώ για «ανασφάλεια των πολιτών» μίλησε και στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνεται από τα στελέχη του κόμματος, θα είναι «σε θέση να παρουσιάσει συγκεκριμένες απαντήσεις που θα δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς για το παρόν και το μέλλον τους».

Η… έκπληξη ΣΥΡΙΖΑ

Τι θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook; Το… σασπένς δημιούργησαν διάφορα μικρά «teasers» που έχουν αναρτηθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Τα μικρά βίντεο συνοδεύονται από μία μικρή έκφραση κάθε φορά, όπως για παράδειγμα «Δημοκρατία για όλους», ενώ στο τέλος σε κόκκινο και πράσινο φόντο εμφανίζεται ένα αστέρι. Η απάντηση θα δοθεί φυσικά αύριο το πρωί, αλλά πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που σηματοδοτεί τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όπως φαίνεται δεν θα μείνουν μόνο στα πρόσωπα. Η αξιωματική αντιπολίτευση «αλλάζει σε όλους τους τομείς, με στόχο να γίνει μια σύγχρονη και «πολυσυλεκτική» δημοκρατική δύναμη», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.