Μιλώντας χθες στο φόρουμ του Economist ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα μικρό στίγμα για τις προτάσεις που όπως έχουμε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του δημοσίου, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της παραγωγής της χώρας.

Είπε χθες ο Αλέξςη Τσίπρας: «Είναι λοιπόν ευκαιρία, να συνειδητοποιήσουμε, σε πιο μικροσκοπικό επίπεδο, ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα συλλογικά προβλήματα. Ότι δεν υπάρχει εξέλιξη της επιστήμης, της έρευνας αν δεν επενδύσουμε σε δημόσια πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία. Δεν υπάρχει υγειονομική ασφάλεια χωρίς ισχυρά και σύγχρονα δημόσια συστήματα υγείας προσβάσιμα για κάθε πολίτη. Δεν υπάρχει εξέλιξη αν οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία είναι προνόμιο λίγων, τη στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι στον πλανήτη χάνουν τις δουλειές τους επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε φθηνό και γρήγορο ίντερνετ για να εργαστούν από το σπίτι. Δεν υπάρχει, τέλος, μέλλον στον πλανήτη αν συνεχίζουμε να του προκαλούμε ανεπανόρθωτες πληγές στο όνομα μιας εφήμερης ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί μια τακτική παρόμοια με την «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία, όπου στόχος είναι να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος, των μικρομεσαίων.

 «Κάποιοι βλέπουν την πανδημία ως μία ευκαιρία να διασπείρουν μίσος απέναντι στον αδύναμο, να διασπείρουν ψεύδη, αντιεπιστημονικές απόψεις και να επενδύσουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Άλλοι βλέπουν τη πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλουν τις ακραίες απόψεις τους για την οικονομία και αυτή τη φορά χωρίς πολιτικές συγκρούσεις. Δια της φυσικής και βιολογικής εξολόθρευσης των αδυνάμων, των μικρότερων επιχειρήσεων και των δικαιωμάτων της εργασίας. Και κάποιοι άλλοι, θέλουν να κάνουν τη διαχείριση της πανδημίας εικονική πραγματικότητα για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που έχει αυτή η στάση τόσο για τους ίδιους, αφού η πανδημία δεν είναι ένα περιστασιακό γεγονός αλλά θα έχει διάρκεια, όσο όμως και για τους πολίτες» είπε και χθες χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη. Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων. 

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο.