«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο νέο lockdown ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα, όλα είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχει δίλημμα "οικονομία ή υγεία", έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής». Διευκρίνισε ωστόσο πως «τώρα δεν είμαστε εκεί, αλλά στο τραπέζι πρέπει να έχουμε όλες τις επιλογές. Το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο θα καθορίσει τις αποφάσεις». 

Ερωτηθείς αν ο σκοπός είναι να αποφύγουμε το lockdown ο ίδιος ανέφερε πως «θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει».

Σε ισχύ τα νέα μέτρα στην Αττική - Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Σε ισχύ είναι από το πρωί της Τετάρτης και έως το τέλος Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

  • Η πληρότητα στις συναυλίες μειώνεται από το 75% στο 50%. Μπορούν να την παρακολουθούν μόνο καθήμενοι, φορώντας μάσκα χωρίς κάπνισμα ή αλκοόλ. 
  • Αναστολή λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική για 14 μέρες
  • Η πληρότητα σε θερινούς κινηματογράφους και θέατρα, μειώνεται από 75% σε 50% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας στι λαϊκές. Θα λειτουργούν με το 50% των πωλητών και 3 μέτρα απόσταση ανάμεσα σε πάγκους. 
  • Τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων όριο 6 ατόμων. 
  • Άνοιγμα λιανεμπορίου στις 10:00 το πρωί

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποχρέωση χρήσης μάσκας, υπήρχε ήδη για τους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι έρχονταν σε επαφή με το κοινό. Πλέον το μέτρο επεκτείνεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Κρούσμα σε σχολείο του Πύργου - «Το παιδί ήταν ασυμπτωματικό», δηλώνει ο δήμαρχος

Κορονοϊός - Στο «κόκκινο» η Αττική: 197 από τα 296 εγχώρια κρούσματα