Στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Alco για λογαριασμό του Open, οι πολίτες ερωτήθηκαν για την πρόθεση ψήφου, ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τα ελληνοτουρκικά, για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα τη ΔΕΘ αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,2%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει το 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Το 3,6% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Δημοσκόπηση Alco – Πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση Alco – Πρόθεση ψήφου

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Δεύτερη έρχεται η απάντηση «κανένας από τους δύο» με 27%.

Δημοσκόπηση Alco – Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Απόδοση της κυβέρνησης

Επίσης το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης και θα έβαζε από 6-8, ενώ το 27% θα έβαζε από 1-4, καθώς δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο, με το 14% να βάζει 9-10, αφού είναι «απόλυτα» ικανοποιημένο.

Δημοσκόπηση Alco – Απόδοση της κυβέρνησης

Χρήση μάσκας στα σχολεία

Στο επόμενο ερώτημα το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% πιστεύει ότι το μέτρο είναι «υπερβολικό».

Δημοσκόπηση Alco – Χρήση μάσκας στα σχολεία

Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, πάντως το ποσοστό είναι αισθητά μειωμένο έναντι αντίστοιχου τον περασμένο Μάιο που ανερχόταν σε 84%.

Δημοσκόπηση Alco – Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Ελληνοτουρκικά

Σωστό κρίνει 59% των ερωτηθέντων τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% πιστεύει ότι οι χειρισμοί είναι λάθος.

Δημοσκόπηση Alco – Ελληνοτουρκικά

Τη χρήση της διπλωματικής οδού επιλέγει το 49% σε περίπτωση που η Τουρκία δημιουργήσει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ, ενώ το 37% θα επέλεγε στρατιωτική αντιμετώπιση.

Δημοσκόπηση Alco – Ελληνοτουρκικά

Εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, ενώ το 36% δηλώνει ικανοποιημένο.

Δημοσκόπηση Alco – Εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την πρόσληψη 1.500 στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις το 58% των πολιτών θεωρεί ότι τα χρήματα θα διατεθούν σωστά, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να δοθούν για άλλες ανάγκες.

Δημοσκόπηση Alco – Εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τέλος το 31% των πολιτών δηλώνει ότι η πανδημία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και το 54% δηλώνει απαισιόδοξο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα το επόμενο εξάμηνο, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τον Ιούλιο που έφτανε το 52%.

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση Alco

Διαβάστε Ακόμα:

Δημοσκόπηση Prorata: Αρνητικά βαθμολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση για τη διαχείριση του κορονοϊού

Λιάκος σε ΝΔ: Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια» ή «κάνατε καλά που την κάψατε»