Στη συνέχεια της συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης «μάζεψε» τα περί ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε πάντως στο λάθος από βιασύνη λόγω πίεσης.

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και για δημόσια και κυνική παραδοχή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky αργά το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για τις μάσκες και απάντησε: «Αν θέλετε και την προσωπική μου γνώμη σε αυτό, όλο αυτό συνέβη γιατί το κράτος αποφάσισε να καλύψει μία φασαρία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δωρεάν μάσκες κι αυτό έγινε γρήγορα και ό,τι γίνεται γρήγορα μπορεί να έχει και λάθη».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή δώσατε τις μάσκες; Γιατί φωνασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής.

«Δεν είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση θέλησε να ικανοποιήσει ένα αίτημα, έγινε βιαστικά και έγινε λάθος. Τι να κάνουμε να τους σκοτώσουμε; Έδωσαν λάθος προδιαγραφές από την Επιτροπή Υγείας. Να τους δείρουμε;» απάντησε ο υπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός μας είπε ότι μοίρασαν μάσκες για να γλιτώσουν την κριτική!

«Μάθαμε από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και υπουργό κ. Γεωργιάδη που προσπάθησε να δικαιολογήσει το φιάσκο με τις μάσκες, ότι αποφάσισαν να τις μοιράσουν όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι ευθύνη της πολιτείας για τους μαθητές και τη δημόσια υγεία αλλά για να γλιτώσουν την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η Ν.Δ. επιλέγει να παίξει στα ζάρια τη δημόσια υγεία. Είναι επικίνδυνοι και πλέον το παραδέχονται και δημόσια και κυνικά» ανέφερε επίσης.  

«Για το κεφάλι του Χουλκ ή για ελεύθερη πτώση»

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα του αγιασμού, μοιράστηκαν σε πολλά σχολεία μάσκες που παρέπεμπαν περισσότερο σε μικρά αλεξίπτωτα

Πάνα, κουκούλα ή και αλεξίπτωτο χαρακτήρισαν χρήστες των social media τις υπερμεγέθεις μάσκες. 

Οι μάσκες που φαίνεται πως είναι 22x12 είναι τεράστιες όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ανεπτυγμένους ενήλικες, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που τους βρήκαν διαφορετικές χρήσεις. 

Διαβάστε ακόμα: 

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Παγώνη: Λογικό να έχουμε lockdown στην Αττική με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων 

Κορονοϊός – Κατά του lockdown ο Δερμιτζάκης: Αν κάνουμε τώρα, θα ξανακάνουμε τον Δεκέμβριο