Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» ενημερώθηκε αναλυτικά σε σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της Π.Ε. Ζακύνθου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ, με τις βλάβες να φθάνουν τις 650», ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κύριος Χαρδαλιάς, ενώ ακόμα συμπλήρωσε ότι «το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την επίθεση αυτή δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο, και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες».

Στην συνέχεια, για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, (εξ αιτίας του οποίου για 48 ώρες μετά την καταιγίδα η Ζάκυνθος βρίσκεται στο σκοτάδι) δήλωσε ότι «χθες το μεσημέρι πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί».

Ο κύριος Χαρδαλιάς έκανε αυτοψία στο Α’ Νεκροταφείο Ζακύνθου, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με την ηλεκτροδότηση.

Μία κάτοικος του νησιού μάλιστα έκανε παράπονα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαραδαλιά.

Συγκεκριμένα η γυναίκα είπε στον Νίκο Χαρδαλιά ότι δεν έχουν ρεύμα εδώ και τέσσερις μέρες, ενώ στο χωριό όπου διαμένει, ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και σπίτια κοντά στην παραλία, έχουν ρεύμα, ενώ το σπίτι της όχι, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ούτε νερό.

Λέγοντας μάλιστα ότι δεν γίνεται τα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο να έχουν νερό και ρεύμα, «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;», είπε χαρακτηριστικά, με τον κύριο Χαρδαλιά να της απαντά, «Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να δούμε αν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες για να μπορέσουμε να τις λειτουργήσουμε».

Ακόμα προσέθεσε ότι από χθες δόθηκε άδεια απόπλου και έχουν ξεκινήσει από σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαθιστούν τις ζημιές, ενώ είπε ακόμα ότι αν υπάρξουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες θα διευθετηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε Ακόμα:

«Ιανός»: Βρέθηκε νεκρός ο 62χρονος αγνοούμενος από την Καστανιά Καρδίτσας  

Ιανός: 43 σκάφη βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου στην Κεφαλονιά