Νέος «εμφύλιος» προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις βολές του ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κούλογλου που κατηγόρησε το κόμμα του πως «έκοψε» από τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την ιστοσελίδα του. 

Τη σκυτάλη πήρε ένας άλλος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας για τη Θεοδώρα Τζάκρη, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της, την εγκάλεσε σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε «άπατρι» και «διεθνιστή». Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις στον Alpha 98,9 δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη…»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε σε ανάρτησή του «Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο  @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!»