Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κι αυτό είναι πως το κόμμα του έχει τον τρόπο, τις ιδέες και την πρόθεση να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την υγειονομική, οικονομική και εθνική κρίση την οποία αντιμετωπίζει.

Το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σχέδιο, κοστολογημένο και εφικτό και ο Αλέξης Τσίπρας θα καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του, όπως ακριβώς παρακινούσε τη Νέα Δημοκρατία να πράξει και με το οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» για την αντιμετώπιση της ύφεσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν πως στην κυβέρνηση υπάρχει έλλειψη συνεννόησης και κεντρικού σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων, σημειώνοντας πως υπουργοί διαψεύδουν ο ένας τον άλλον, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται στην κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται την Παρασκευή να κάνει μια ακόμη παρέμβαση σχετική με την υγεία, μετά το πρόγραμμα που κατέθεσε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, θέλοντας να δείξει έτοιμος να «βγει μπροστά και να δώσει λύσεις».

«Εμείς δεν επιδιώκουμε να χρησιμοποιήσουμε την κρίση προς όφελος μας και σίγουρα δεν χαιρόμαστε όταν η οικονομία και η χώρα γενικότερα αντιμετωπίζει προβλήματα. Γι’ αυτό και δεν βγαίνουμε απλά να φωνάξουμε, αλλά ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και κάνουμε προτάσεις. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να μας ακούσει και να πετύχει» λένε χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Κλιματική αλλαγή ή ευθύνη του κράτους;

Οι τεράστιες ζημιές που υπέστη από την επέλαση του κυκλώνα Ιανού ο νομός της Καρδίτσας βρέθηκε στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «για μια ακόμη φορά ξεχνάει τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση.»

Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει άμεσα να μπει στην πολιτική ατζέντα, με την υποσημείωση πως δεν μπορεί η κυβέρνηση «να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τις δικές της παραλήψεις. Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε μόνο η κυβέρνηση και τώρα φταίει μόνο ο … κακός καιρός» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Ανησυχία για τις ΜΕΘ

Μεγάλη ανησυχία εκφράζουν οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και πιο συγκεκριμένα για τα λιγοστά εναπομένοντα κρεββάτια ΜΕΘ που υπάρχουν. «Δυστυχώς μπορεί να φτάσουμε σύντομα στο σημείο όπου οι γιατροί θα επιλέγουν ποιον θα σώσουν» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση που δεν φρόντισε να θωρακίσει την δημόσια υγεία όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές και τα κρούσματα ελάχιστα.

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός σε δήλωση του χθες για την αδυναμία που εκφράζει το νοσοκομείο της Νίκαιας να εξυπηρετήσει περιστατικά κορονοϊού σημείωσε πως αποδεικνύει πως «οι ¨αλχημείες των αριθμών¨ εύκολα καταρρίπτονται. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση. Είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του  ΕΣΥ. Οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της εξαντλούνται» σημείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, ενώ όπως επισημάναμε και νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει παρέμβαση αύριο, όσον αφορά τον τομέα της υγείας.

Σήμερα η παρουσίαση του νέου «κεντροδεξιού» φορέα του ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Κίνησης Μελών για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που στελεχώθηκε από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη και στον οποίο συμμετέχουν στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους, όπως το ΚΙΝΑΛ και τους ΑΝΕΛ.

Στο κείμενο διακήρυξης του φορέα «κίνησης Δημοκρατικών πολιτών για την μεγάλη προοδευτική παράταξη  "ΛΕΜΕ ΝΑΙ"» αναφέρεται μεταξύ άλλων πως φιλοδοξία του φορέα είναι «να αγκαλιάσουν το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πρόσωπα και συλλογικότητες  που πιστεύουν στις ίδιες αρχές και αξίες και προτάσσουν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συμβολαίου που πρέπει να υπογράψει το πολιτικό σύστημα με τους πολίτες». 

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/basiliskokkalhs/posts/292893736387