Η κυρία Τσάκρη τα μάζεψε μεν, λέγοντας ότι διαστρεβλώθηκαν οι απόψεις της, αλλά στο εσωτερικό του κόμματος είχαν ανάψει φιτίλια.

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη» είπε σε δήλωσή της.

Την κάλεσε για εξηγήσεις η Γεροβασίλη

Για «εξηγήσεις» κάλεσε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη την Θεοδώρα Τζάκρη μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις δηλώσεις της για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέμεινε στους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας πως το πνεύμα αυτών που είπε στη ραδιοφωνική της συνέντευξη δεν μεταφέρθηκε και αποδόθηκε επακριβώς.

Υποστήριξε πως «θα πρέπει να ακούσει κανείς τη συνέντευξη για να καταλάβει» σημειώνοντας πως η ουσία… χάθηκε στην απομαγνητοφώνηση. Από την πλευρά του προέδρου του κόμματος της μεταφέρθηκε πως αυτές οι εκφράσεις δεν είναι αποδεκτές, αλλά σημειώθηκε πως από τη στιγμή που δεν επιμένει σε αυτές και υποστηρίζει πως «δεν τις εννοούσε», το θέμα δεν θα έχει συνέχεια.

«Φωτιές» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τριγμούς προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι χαρακτηρισμούς που απέδωσε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας για τη κυρία Τζάκρη, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της, την εγκάλεσε σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, τον οποίο και χαρακτήρισε «άπατρι» και «διεθνιστή», ευθεία επίθεση εξαπέλυσαν τόσο ο Νίκος Μπίστης, όσο και οι Καββαδία και Λάμπρου.

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες» . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου» . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές» τόνισε σε ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης.

Η Αννέτα Καββαδία σχολίασε: «Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση;Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…

Τίτλο τιμής χαρακτήρισε τον διεθνισμό ο Πάνος Λάμπρου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το "πατριωτικό", το "βυθίστε...", σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται....».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυρία Τζάκρη αποκάλεσε «άπατρι» και «διεθνιστή» τον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών. 

Διαβάστε ακόμα: 

Νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με Παπαδημούλη κατά Τζάκρη για την κριτική της στον Μητσοτάκη

«Φωτιές» άναψαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι χαρακτηρισμοί Τζάκρη κατά Μητσοτάκη