Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες αφού, όπως είπε, πολλοί από αυτούς κινούνται στο χώρο της «μαύρης οικονομίας». Ότι δηλαδή πληρώνονται με «μαύρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι για πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού «απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει το σύνολο των καλλιτεχνών».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης, στον σταθμό Βενιζέλου σημειώνει ότι για πρώτη φορά υπουργός Πολιτισμού «πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς», κάνοντας λόγο για «ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες. Το έχει καταφέρει και αυτό η κα Μενδώνη».

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τονίζει ότι «έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη» και για το «καταστροφικό έργο» της κας Μενδώνη καθώς και για την «ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά», καθώς «βλέπει εδώ και 14 μήνες την υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας. Και στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει».

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020