«Δεν έχουμε συμπροεδρία» φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά χθες στον «πρωινό καφέ» ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως μοιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να «αυτό-σαμποτάρονται». Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δημιούργησε «τρικυμία» στο κόμμα με την προχθεσινή του ανάρτηση στα social media, όπου διαφώνησε φανερά με τους χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε ότι έκανε λάθος και στο περιεχόμενο, αλλά και στη στιγμή που επέλεξε να κάνει την συγκεκριμένη ανάρτηση. «Είναι σαν να δίνουμε μια και να  χύνουμε κάθε φορά την καρδάρα με το γάλα» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως δεν εμφανίστηκε «μετανοιωμένος», σημειώνοντας πως εξέφρασε απλά την άποψη του, μια άποψη που όπως τόνισε δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει, αφού την έχει αναφέρει επανειλημμένα στα αρμόδια όργανα. Σημείωσε πάντως πως δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος.  

Παρόλη την ενόχληση για την στάση του Τσακαλώτου πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε «χαρούμενος», ούτε με όσους έσπευσαν να τον υπερασπιστούν επιτιθέμενοι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Είναι χαρακτηριστικό πως η «απάντηση» του Παύλου Πολάκη στον πρώην υπουργό οικονομικών δεν σχολιάστηκε «θετικά», αφού όπως σημειώθηκε θα πρέπει ο βουλευτής Χανίων να αλλάξει «πρακτική» και να μην σχολιάζει τα πάντα, στα social media.   

Στο «στόχαστρο» της κριτικής βρέθηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη, παρότι προχθές από την Κουμουνδούρου και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στην Όλγα Γεροβασίλη, έλεγαν πως το θέμα έχει λήξει. Αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα «ξεχάστηκε» κιόλας, αφού αρκετά στελέχη σημείωσαν πως οι δηλώσεις της απέχουν παρασάγγας από κάθε αρχή της αριστεράς.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί και η «επιτροπή δεοντολογίας», που θα «ελέγχει» τον δημόσιο λόγο των στελεχών του κόμματος, θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται, αλλά και θα εισηγείται κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε η επιτροπή αυτή να αποτελείται από τη γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο, το γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο. Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο, όπου και θα επικυρωθεί η σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, που φαίνεται πάντως πως θα έχει δύσκολο έργο.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως δεν επιτίθονται όλοι «ευθέως», σημειώνοντας πως υπάρχουν και διάφορα παράκεντρα του διαδικτύου από τα οποία άλλωστε δέχτηκε και ο ίδιος σφοδρό «πόλεμο».

Είναι πάντως δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας προς ώρας δεν πρόκειται, πέρα από την δημιουργία της επιτροπής δεοντολογίας να προβεί σε κάποια άλλη κίνηση για τους «απείθαρχους». Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ξεκινήσουν πάντως να υπάρχουν κυρώσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για στελέχη... πρώτης γραμμής.