Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου, σαφής είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα και ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και ως προς την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της σε σχέση με τη δημοσκόπηση του περασμένου Ιουνίου.

Στο ερώτημα “Πώς κρίνετε συνολικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ” περίπου ένας στους δύο, ποσοστό 51,2% τις κρίνει θετικά και μάλλον θετικά, ενώ το 39,8% τις αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Την ίδια ώρα, “τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ”, θετικά και μάλλον θετικά την κρίνει το 36%, έναντι 51,8% που την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. 

Στο ερώτημα “μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, ποιος σας έπεισε περισσότερο;” ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 44,2% θετικές γνώμες (43,3% στην Α' και 45,4% στη Β') έναντι 28,9% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (30,6% στην Α' και 26% στη Β'). Το 22,1% δηλώνει ότι δεν πείσθηκε από κανέναν εκ των δύο.

Πολύ μεγάλο προβάδισμα διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καθώς συγκεντρώνει 48,9% (46,4% στην Α', 51,5% στη Β'), έναντι 27,1% του κ. Τσίπρα (29,4% στην Α', 23,3% στη Β').

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να υπερέχει στις θετικές γνώμες και στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 60,6% και ακολουθούν ο κ. Τσίπρας με 33,5% θετικές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με 30,8% θετικές, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 21,7% θετικές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με 19% θετικές και ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με 16,3% θετικές.

Πηγή: www.voria.gr