Η αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα επισκέφτηκε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε δήλωση της επισήμανε πως η κυβέρνηση «έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «κάνει πως δεν ακούει τους ανθρώπους του ΕΣΥ, αυτούς που δίνουν μάχη στη πρώτη γραμμή και ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας».

Αναλυτικά η δήλωση της κας Αυγέρη:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νόμιζε πως της ήρθε κουτί η διακυβέρνηση, αλλά εγκλωβίζεται στην ανεπάρκεια  και την κουτοπονηριά της. Άφησε απροστάτευτο επί μήνες το δημόσιο σύστημα υγείας και στέλνει τον λογαριασμό της ευθύνης στους πολίτες, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα εκείνα τα ιδιωτικά συμφέροντα που τη στηρίζουν.

Σήμερα ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για τα περίπτερα, τα καταστήματα ψιλικών ειδών και τα μίνι μάρκετ, που πλέον δεν θα λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα. Την ίδια στιγμή, ανακοινώνει πακέτα στήριξης στους μιντιάρχες και στέλνει πακέτο τις νοσηρότητες, πλην Covid-19, στα ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων.

Ποιος να το φανταζόταν ότι φταίνε τα περίπτερα που τα μισά κρούσματα Covid-19 στη χώρα έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο μήνα. Και ποιος να το φανταζόταν ότι οι ελλείψεις στις ΜΕΘ αντιμετωπίζονται με περισσότερα πακέτα απαγορεύσεων. Μάλλον, θα μας το εξηγήσει η «λίστα Πέτσα Νο.2».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Ο Πρωθυπουργός κάνει πως δεν ακούει τους ανθρώπους του ΕΣΥ, αυτούς που δίνουν μάχη στη πρώτη γραμμή και ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έριξε όλη την ευθύνη στους πολίτες και επέμεινε στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, ο Υφυπουργός του της Πολιτικής Προστασίας τα βάζει με τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών ειδών.

Επί μέρες οι άνθρωποι  του ΕΣΥ, που δίνουν μάχες στη πρώτη γραμμή, ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κλιμάκιo του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, επισκεφτήκαμε σήμερα τον Ευαγγελισμό, είδαμε και ακούσαμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αγωνία όλων μας η θωράκιση του ΕΣΥ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν μια άλλη αντίληψη και πολιτική για τη δημόσια Υγεία. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει στον κόσμο της.»