Συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής τη δημιουργία ενός ναύσταθμου στην Κρήτη αντίστοιχο με αυτόν της Σαλαμίνας, με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας, προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι «ειλημμένη».

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ναύσταθμο και στην Κρήτη αντίστοιχο του ναυστάθμου της Σαλαμίνας. Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη Σούδα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει και αναβάθμιση υποδομών Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο ώστε να αποτελέσει μόνιμο οργανωμένο και λειτουργικό μηχανισμό υποστήριξης πλοίων και υποβρυχίων. Είναι υπόθεση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Το βασικό είναι να ληφθεί η σχετική απόφαση προς τούτο. Αυτή η απόφαση μπορεί να την θεωρήσετε ειλημμένη».

Ακόμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσέθεσε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού για την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειου.

«Δεν είναι υπόθεση επικείμενης ίδρυσης του ναυστάθμου. Θέλει χρόνια. Η σχετική απόφαση όμως ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού στην πολιτική ηγεσία που την έκανε δεκτή. Η υλοποίησή του κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε Ακόμα:

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών – Το διόρθωσε μέσα σε λίγα λεπτά

«Ακροδεξιό απολειφάδι» - «Οι καταλήψεις έβγαλαν τις γενιές του Τσίπρα»: Άγρια κόντρα Γιαννούλη – Μπογδάνου