Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την «αντεπίθεση» του κόμματος του σε όλα τα μέτωπα, οικονομία, υγεία, εθνικά θέματα, αλλά και την αποδόμηση του «επιτελικού κράτους» της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο χαρακτηρίζει «μια ακόμη απάτη».

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν χθες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρειάστηκαν μόνο 14 μήνες για να γίνει προεδρικό διάταγμα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με το που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση», σημειώνοντας  πως οι εξαγγελίες για το «επιτελικό κράτος» αποτελούν «μια ακόμη φούσκα».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να χτυπήσει κατά… μέτωπο τη Νέα Δημοκρατία, περνάει πλέον πολύ περισσότερο χρόνο στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ σκοπεύει να κάνει και πολύ περισσότερες παρεμβάσεις στην ολομέλεια, όπως έκανε τη Δευτέρα, χωρίς δηλαδή να επεμβαίνει μόνο σε συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Προτεραιότητα τόσο του αρχηγού, όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το να αρχίσει το κόμμα να «εισπράττει» πλέον τη δυσαρέσκεια που δημιουργείται στην κοινωνία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και η διάλυση του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» που όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά είναι ακόμη «ενεργό» και συντηρείται από διάφορα Μέσα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως θα πρέπει να υπενθυμίζεται στους πολίτες πόσες προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύονται «απάτη», όπως η στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ θα κρατήσει «ζεστό» και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών ενόψει της ψήφισης των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.    

Βασικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι να «πείσουν» πως η λύση απέναντι στα προβλήματα μπορεί να είναι μόνο προοδευτική και «κεντροαριστερή», ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην ιδεολογική διαφορά ανάμεσα στο κόμμα τους και σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη όταν και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, σκοπεύει να δώσει δυναμικό «παρών» με αρκετά από τα κορυφαία στελέχη του να συμμετέχουν στην πορεία έξω από το εφετείο.