Αναφορικά με τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Γρεβενών, η κα. Νικολάου επισημαίνει ότι «ο εν λόγω υπάλληλος παρουσίασε μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα της ασθένειας. Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο ασθενής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική ιχνηλάτηση των επαφών του και απολύμανση σε όλους τους χώρους που βρέθηκε».

Συνεχίζοντας η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει ότι «η διοίκηση των φυλακών τηρεί απαρέγκλιτα όλες της οδηγίες και κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, κυρίως δε τη συνεχή χρήση μάσκας και γαντιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την επάρκεια απολυμαντικών και την τήρηση αποστάσεων».

Σε ό,τι αφορά το Κατάστημα Κράτησης στην Πάτρα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρ’ ότι ήταν ασυμπτωματικός τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Η διοίκηση του Καταστήματος προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ενώ τηρεί με σχολαστικότητα όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Σοφία Νικολάου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων απολυμαίνεται δύο φορές την ημέρα.