Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Οι Τούρκοι κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια

Είκοσι λεπτά κράτησαν οι Τούρκοι στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ το βράδυ της Τετάρτης.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, απογειωθηκε από το Ερμπίλ με προορισμό την Αθήνα. Αν και αρχικά οι κυβερνήτες είχαν λάβει άδεια υπερπτήσης, την ώρα που το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μοσούλη οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχει αδεια διέλευσης από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή για περίπου 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι κυβερνήτες του κυβερνητικού αεροσκάφους επικοινωνούσαν με τις τουρκικές αρχές. Τελικά διεμήνυσαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα αν δε δοθεί άδεια διέλευσης και έτσι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια πέρασε τελικά από τη Μοσούλη και έφτασε στην Ελευσίνα το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμα

Κουμουτσάκος για τη νέα τουρκική πρόκληση: Δεν θα μείνει αναπάντητη

Εμμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν - Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Αθήνα