Ο κ. Ηλιόπουλος ασκεί κριτική παράλληλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι πανηγυρίζει για απόφαση της Συνόδου Κορυφής που όπως σημειώνει δεν περιέχει κυρώσεις.

«Το αποτέλεσμα το είδαμε, ήταν η νέα επιχείρηση στο Καστελόριζο από την μεριά των τουρκικών πλοίων», λέει.

Σχετικά με το ζήτημα της προσφυγής στη Χάγη, τονίζει ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορεί να το αντέξει  η ΝΔ». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν φέρνει καν προς ψήφιση τις διμερείς συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία, χαρακτηριστική ένδειξη αδυναμίας. Η χώρα όμως δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές αντιφάσεις της ΝΔ», υπογραμμίζει.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ΝΔ τασσόταν ενάντια στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα την προετοιμάζει ως «μεγάλη διπλωματική κίνηση», επισημαίνει ότι «σήμερα ζούμε την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του ‘προβλέψιμου σύμμαχου’ και της ‘περικεφαλαίας’ που είχε επιλέξει το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά με την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Νάσος Ηλιόπουλος τη χαρακτηρίζει «μια τεράστια δημοκρατική νίκη, πρώτα από όλα των ανθρώπων που σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της δίκης, των οικογενειών των θυμάτων, των συνηγόρων και όσων κινητοποιηθήκαν για να συμβάλουν στην ανάδειξη της εγκληματικής δραστηριότητας των νεοναζί».

Ωστόσο, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «επέλεξε μικροπολιτικά να εξαπολύσει μια σειρά από ψέματα και να επαναφέρει την θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά ξεπλένει τους νεοναζί. Ψέματα που κορυφώθηκαν με την λάσπη για τον ποινικό κώδικα».

«Ό,τι ευνοϊκό υπάρχει για τους νεοναζί βρίσκεται στον παλιό και όχι στον νέο Ποινικό Κώδικα», σημειώνει και τονίζει ότι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε την εκστρατεία λάσπης είναι γιατί «δεν επιθυμεί να συζητήσουμε για όλα αυτά που έδωσαν χώρο και νομιμοποίηση σε μια σειρά από ιδέες της Χρυσής Αυγής».

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ανοχή της κυβέρνησης Σαμαρά με τον κ. Μπαλτάκο να συνομιλεί με τους νεοναζί ή το μπλοκάρισμα του αντιρατσιστικού νόμου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, εν μέσω της δίκης, ότι η βία της Χρυσής Αυγής ‘είναι σαν να μην υπάρχει», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.