Στον τομέα της υγείας από την αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν πως το σύστημα στα δημόσια νοσοκομεία είναι έτοιμο να καταρρεύσει, ενώ υποστηρίζουν πως αν δεν υπάρξει άμεσα ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τότε τα νοσοκομεία σύντομα θα είναι ανίκανα να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανό μάλιστα να επισκεφτεί κι άλλα νοσοκομεία, όπως έκανε πρόσφατα όταν κι επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό, με σκοπό να μιλήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Παρέμβαση και στον πτωχευτικό κώδικα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει παρέμβαση και στην Βουλή την Πέμπτη, στην ψήφιση του πτωχευτικού κώδικα, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει έντονες ενστάσεις. Όπως σας ανέφερε το Reader ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από την προηγούμενη Τετάρτη από τους αρμόδιους τομεάρχες, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου,  για το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν πως «δανειολήπτης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που αδυνατεί να πληρώσει το δάνειό του (είτε δάνειο πρώτης κατοικίας, είτε δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία), μπαίνει σε διαδικασία πτώχευσης», σημειώνοντας πως η πρώτη κατοικία «δεν έχει πλέον καμία προστασία».

 «Το νομοσχέδιο καταργεί κάθε ευκαιρία σε όποιον πολίτη χρωστάει να σταθεί στα πόδια του, να εξελιχθεί, να ασκήσει το επάγγελμά του. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που όχι απλά δεν σταθμίζει τις αντικρουόμενες ανάγκες πιστωτών και οφειλετών, αλλά βλέπει μόνο την όψη της μίας πλευράς, αυτής των τραπεζών», τόνισε σχετικά η κα Αχτσιόγλου στη Βουλή.

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά όσον αφορά την πρώτη κατοικία, σημειώνοντας πως πλέον δεν υπάρχει καμία προστασία της, ενώ σημείωσε: «Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αυτό το πλαίσιο «δεύτερη ευκαιρία». Δεύτερη ευκαιρία για ποιον; Σίγουρα όχι για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη