Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης η έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και από την ανακοίνωση του νέου ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που έφτασαν τα 667 το τελευταίο 24ωρο. 

Στην σύσκεψη εκτός από τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως καθησύχαζαν, πως ο έκτακτος χαρακτήρας της σύσκεψης, είχε να κάνει μονάχα με την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την Κύπρο και πως αυτός ήταν ο λόγος που η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση πραγματοποιήθηκε τελικώς το απόγευμα της Τρίτης. 

Προς lockdown Ιωάννινα και Καστοριά

Η ανησυχία που εκφράστηκε από το Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα Ιωάννινα και την Καστοριά, μεταφέρθηκε και στη σύσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr οι δύο περιοχές βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown στα πρότυπα της Κοζάνης. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μεταβαίνει την Τετάρτη στην Καστοριά, όπου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα το μεσημέρι, στην Αθήνα αυτή τη φορά, συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ώστε να αξιολογήσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά επίπεδα.