Ακόμα και στελέχη που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν διαφωνίες με τη «στροφή» ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιο «κεντρώα» εξωτερική πολιτική κράτησαν χθες αποστάσεις από τον Σωτήρη Βαλντέν που τη δεδομένη στιγμή φάνηκε «απομονωμένος». Μάλιστα σημειώνονταν πως το κείμενο που πρόσφατα ψηφίστηκε ομόφωνα στο πολιτικό συμβούλιο αποτελεί τη βάση της εξωτερικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωναν πως «δεν αμφισβητείται».

Το άρθρο του ακαδημαϊκού πάντως είναι δεδομένο ότι προκάλεσε ενόχληση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού άλλωστε ήταν ένα άρθρο με «σκληρούς χαρακτηρισμούς» για τον Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά ο Βαλντέν έθεσε εαυτόν εκτός της Συμμαχίας, όπως σημειώνονταν χαρακτηριστικά από αρμόδια χείλη. Ως μέλος της «Γέφυρας» κι όχι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να «λογοδοτήσει» σε Τζανακοπουλο και Γεροβασίλη, όμως χθες υπήρξε επαφή μαζί του και αναμένεται να υπάρξει διαζύγιο... κοινή συναινέσει.

Πτωχευτικός και πανδημία

Ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου, όπως σημειώσαμε και χθες «βγαίνει μπροστά» στα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που είναι η πανδημία και ο πτωχευτικός κώδικας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχαμε αναφέρει θα ξεκινήσει να επισκέπτεται νοσοκομεία σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί την «κόκκινη» Κοζάνη.

Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών, ενώ αύριο θα μιλήσει στη Βουλή όταν και θα τεθεί για ψηφοφορία ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Όπως έχουμε επισημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σοβαρές ενστάσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο όπως υποστηρίζουν θα φέρει στα πρόθυρα της εξαθλίωσης επιχειρήσεις και νοικοκυριά.