Για «συνειδητή» και «προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών. Προανήγγειλε μάλιστα παραδειγματική τους τιμωρία.

Ο Στέλιος Πέτσας, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες. Όμως η αύξηση κρουσμάτων είναι μεγάλη. Σημαντική είναι η πτώση του μέσου όρου ηλικίας όσων νοσούν. Είτε από κόπωση είτε από χαλάρωση βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νέες ηλικίες. 

Ασυμπτωματικοί που μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους. Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό. Δεν νοείται καμία αμέλεια και ανευθυνότητα. Απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή προσχεδιασμένη παραβίαση μέτρων. Τέτοια είναι η οργάνωση πάρτι, χωρίς τήρηση αποστάσεων ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία θα είναι παραδειγματική. 

Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους. Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του το απόγευμα θα ενημερώσει για το που βρισκόμαστε σήμερα και θα ανακοινώσει νέα μέτρα».