Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ με ειρωνικό τόνο είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως θα χρειαστεί να θυσιάσουν το Σαββατοκύριακό τους.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημείωσε: «Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Ορίζεται από τα δικαιώματα που δίνει στις μειοψηφίες. Το πιο οξύ είναι η πρόταση μομφής. Όταν ασκείται καταχρηστικά, είναι πραγματικό φαρμάκι. Αυτή είναι η σημερινή περίσταση. 

Στην πραγματικότητα θέτοντας τα ζητήματα μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα την ώρα που ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα θα ανακοινώσει μέτρα για την πανδημία. Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό. 

Ο λόγος που δεν ακούγεστε στην κοινωνία, δεν είναι κάποιο εμπάργκο των ΜΜΕ. Ο λόγος είναι ότι δεν έχετε την αναγκαία κοινωνική και εθνική ευθύνη. Στο πλαίσιο αυτό, επειδή η ελληνική κυβέρνηση είναι πάντοτε διαθέσιμη στον κοινοβουλευτικό διάλογο, εμείς διακοπές δεν κάνουμε. Θα θυσιάσετε, ξέρω πόσο πολύτιμο είναι για εσάς, θα θυσιάσετε το σαββατοκύριακό σας, για να δώσουμε τις απαντήσεις στην πρόταση μομφής. Αμέσως από αύριο χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής».