Ότι η Ελληνική Λύση θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.  «Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των ελλήνων με τον πτωχευτικό την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες. Τι λογική είναι αυτή; Παλεύω να πείσω τον πρωθυπουργό να κάνουμε ένα σχέδιο για να παράγει πλούτο η χώρα. Να δημιουργηθεί υπεραξία. Την ψήφο μας την επιτάσσει το εθνικό συμφέρον» σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε παράλληλα το παράπονό του για την απουσία άλλων πολιτικών αρχηγών την ώρα που μιλά ο ίδιος: «Το χειροκρότημα γίνεται εύκολα μούτζα, το λέω για όλους ακόμα και για μένα. Η σημερινή συμπεριφορά δεν συνάδει με ένα πολιτικό περιβάλλον σοβαρό. Είναι συμπεριφορά αυτή πολιτικού προσωπικού; Μιλά πολιτικός αρχηγός και λείπουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί; Εμείς ψηφίζουμε χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μας βρίσκει σύμφωνους».

Παράλληλα χαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα την παρουσία κυβερνητικών στελεχών για τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου.  Ακόμα σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τόνισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα έγκλημα. Απομάκρυνε τη χώρα από τον ρωσικό παράγοντα. Πολυπολική εξωτερική πολιτική, αυτή είναι η άποψή μας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, απασχόλησε για περισσότερα από 5 λεπτά η λειτουργία του... ΕΣΡ!