«Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι θα κουκουλώσετε το έγκλημα εις βάρος της λαϊκής κατοικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε και η ΝΔ ολοκληρώνει με τον Πτωχευτικό Νόμο» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. 

Συμπλήρωσε: «Εσείς της κυβέρνησης έχετε το θράσος να παρουσιάζετε τον πτωχευτικό ως “δεύτερη ευκαιρία”. Σε λίγο θα ζητήσετε να σας στήσουν και άγαλμα. Για πρώτη φορά προβλέπεται πτώχευση φυσικού προσώπου. Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Το σύνολο της περιουσίας του αλλά και όποιο άλλο εισόδημα έχει μετά την πτώχευση για τρία χρόνια θα περνά στα χέρια των λεγόμενων πιστωτών. Ο ίδιος θα ζει με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης». Το πολύ με 570 – 600 ευρώ, εκεί που έχετε ορίσει το όριο της επιβίωσης. Για τρια χρόνια θα δουλεύει για την τράπεζα. 

Ο πτωχευμένος απειλείται και με ποινή φυλάκισης. Αυτό το αίσχος βαφτίζετε δεύτερη ευκαιρία. Εμείς βλέπουμε δεύτερη ευκαιρία στις τράπεζες και το κράτος να ξαναληστέψουν τους μισθωτούς. Μετατρέπεται τον μισθωτό σε δούλο της τράπεζας». 

Παράλληλα σημείωσε πως «Αντί να δώσετε μια ανάσα στα νοικοκυριά, χορηγείτε μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες».