Πως το Κίνημα Αλλαγής δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και σε κανένα υπουργό της τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Οικονομικών. 

Παράλληλα, ειρωνευόμενη την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε:  «Αφήστε κύριε Τσίπρα. Δεν το έχετε με την αντιπολίτευση. Καλύπτει το ΚΙΝΑΛ το κενό σας». 

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας: «Από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το μήνυμα της χαλάρωσης. Η κατάσταση από τον Αύγουστο ήταν φανερό ότι γινόταν δύσκολη. Εσείς φτιάξατε ένα χάρτη και τον παρακολουθούσατε να αλλάζει χρώματα. Γνωρίζω ότι υπήρχαν εισηγήσεις των επιστημόνων για να παρθούν νωρίτερα αυτά τα μέτρα». 

Ακόμα τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία ήθελε πάντα να ιδιωτικοποιήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας: «Δεν προσλάβατε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι δεν στηρίζετε το ΕΣΥ. Πάντα θέλατε να το τεμαχίσετε και να το δώσετε στον ιδιωτικό τομέα».