Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός για να κλείσει με την ομιλία του το τριήμερο της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αισθάνθηκε πολύ άσχημα με αυτή την πρόταση μομφής. Δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που να μην σας θυμίσει ότι με υπογραφή Τσακαλώτου σταμάτησε η προστασία της α' κατοικίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Παρεμβαίνοντας» μάλιστα στον διάλογο που είχαν μεταξύ τους Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά για το νόμο Κατσέλη, σημείωσε απευθυνόμενος και πάλι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Άκουσα τις αναφορές σας στον νόμο Κατσέλη. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να ανατρέξουν να μου πουν τι είχατε κάνει στο νόμο Κατσέλη. Τον είχατε καταψηφίσει το νόμο Κατσέλη που με ενθουσιασμό επικαλείστε. Η ΝΔ τον είχε υπερψηφίσει. Εσείς που καταψηφίζατε ερίζετε με την κ. Γεννηματά για την πατρότητα της Κεντροαριστεράς».

Ακόμα αναρωτώμενος γιατί η πρόταση μομφής δεν έγινε κατά ολόκληρης της κυβέρνησης, σημείωσε «Δεν καταθέσατε αντιπρόταση, αλλά μια πρόταση μομφής στην πιο λάθος στιγμή. Γιατί μόνο στον υπουργό Οικονομικών; Τρέμετε να πείτε στους πολίτες ότι τάχα υπάρχει δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Γι αυτό δεν τολμάτε να ζητήσετε εκλογές. 

Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης απ' όταν εκλέχθηκε. Παρά τα όποια λάθη, δίνει μάχες και τις κερδίζει. Προωθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Στηρίζει έμπρακτα τους πιο αδύναμους. Το δικό μου μέλημα θα είναι να ενώνω και να συνθέτω». 

Παράλληλα, σημείωσε: «Το εμβόλιο για τον COVID κάποια στιγμή θα βρεθεί, η νόσος του λαϊκισμού όμως παραμένει ανίατη. Απέναντι στη δική σας δημαγωγία η επιστήμη σηκώνει τα χέρια».