Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, κατά την οποία ο Θάνος Πλεύρης υπεραμύνθηκε του νέου πτωχευτικού κώδικα, ενώ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε «μπούμερανγκ» στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναδείξει την οικονομική της πολιτική σε αντιστοιχία με όσα έκανε στο παρελθόν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Πλεύρης έστρεψε τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον νόμο Κατσέλη το 2010 και πως τον Φεβρουάριο του 2019 επί κυβερνήσεως του, καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αντιθέτως τώρα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπορεί κάποιος που χρωστά 200-300.000 ευρώ και έχει περιουσία 50-60.000 να δώσει αυτη την περιουσία και να «μηδενίσει το κοντέρ», ενώ σε ερώτηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου για το τί ισχύει με τους συνταξιούχους, τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος δέσμευσης των συντάξεων ή του εισοδήματος των εργαζομένων.

Σε αυτό το σημείο ανέβηκαν οι τόνοι καθώς ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποφάσισε να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της μεσαίας τάξης» προσθέτοντας ότι ενώ η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές στο όνομα της μεσαίας τάξης, τώρα την ανταμοίβει με αυτόν τον τρόπο.

Στάθηκε επίσης στο ότι ο ιδιοκτήτης γίνεται ενοικιαστής στο σπίτι του και στο θέμα της απώλειας των δόσεων που έχουν αποπληρωθεί από τους οφειλέτες σε περίπτωση πτώχευσης.

«Αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο νόμος θα καταργηθεί», είπε. «Και να μην χλευάζουν κάποιοι τον άνθρωπο που θα χάσει το σπίτι του» προσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης, για να του απαντήσει ο κ. Πλεύρης ότι χλευάζει «τον ΣΥΡΙΖΑ που λαϊκίζει».

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ προτείνει να επανέλθει επικαιροποιημένος ο νόμος Κατσέλη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι είπε τη «μισή αλήθεια».

«Δεν είπε ο κ. Πλεύρης ότι την Πέμπτη έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο 50.000 εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη θα πρέπει να δικαστούν σε ένα χρόνο. Χωρίς να θέλω να προδικάσω, υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούν δόλιοι δανειολήπτες και να απορριφθούν» είπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο νέος κώδικας οδηγεί αδύναμους δανειολήπτες σε διμερείς «διαπραγματεύσεις» με τράπεζες και με funds, χωρίς καμία προστασία του νόμου.

«Ρεζιλίκι» η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά

Στο θέμα του Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για «ρεζιλίκι», και πως έχει εκτεθεί η χώρα, ενώ εξαπέλυσε «βολές» προς τον κ. Πλεύρη για βίντεο και φωτογραφίες μαυροσκούφηδων. «Είναι τιμή μου που υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, όταν οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα ήταν αστράτευτοι» είπε ο κ. Πλεύρης για να απαντήσει ο κ. Ζαχαριάδης ότι ο ίδιος υπηρέτησε στον στρατό ξηράς στη Σάμο. «Πιάστε τον Παππά και μετά ελάτε να συνεννοηθούμε» κατέληξε ο κ.Ζαχαριάδης.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στον υπουργό από 158 - «Ρεκόρ» ωρών και ομιλητών

Πώς ο Μητσοτάκης «ακύρωσε» την πρωτοβουλία Τσίπρα - Τα μηνύματα για Τουρκία και κορονοϊό