Ο Αλέξης Τσίπρας «παλεύει» εδώ και μήνες σε δύο μέτωπα: Το πρώτο είναι το μέτωπο της αντεπίθεσης του κόμματος του και της αποδόμησης της Νέας Δημοκρατίας και το δεύτερο το να κρατήσει την εσωκομματική ισορροπία και να… πατάξει την εσωστρέφεια.

Τα δύο αυτά κομμάτια είναι αλληλένδετά. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται στις εσωτερικές διαμάχες τόσο η αντιπολιτευτική του γραμμή γίνεται όλο και πιο αδύναμη και αντίστροφα όσο δείχνει να μην «κερδίζει» την κοινωνία και να μην ανακάμπτει δημοσκοπικά, τόσο η γκρίνια στο εσωτερικό αυξάνεται.

Το τελευταίο διάστημα πάντως οι παροικούντες την Κουμουνδούρου προσπαθούν να «καταπνίξουν» τις όποιες αντιρρήσεις έχουν σε διάφορες επίσημες θέσεις του κόμματος, θεωρώντας πως ακόμα και οι διαφωνίες που παραδοσιακά στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούταν «ασήμαντες», τώρα διογκώνονται από τα Μέσα Ενημέρωσης και χρησιμοποιούνται ως «όπλα» εναντίον του κόμματος.

Έχουν αποφασίσει μάλιστα να μην αφήνουν κανένα δημοσίευμα που αφήνει αιχμές για την συνοχή του κόμματος αναπάντητο, ενώ επιδιώκουν οι όποιες διαφωνίες με την «κεντρική γραμμή» να εκφράζονται σε… κλειστό περιβάλλον ώστε να μην διαρρέουν.

Τα τελευταία περιστατικά με Τσακαλώτο, Κοντονή, ακόμη και με τον Βαλντέν, «έπεισαν» τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην δίνουν αφορμές στον τύπο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν με την εξωτερική πολιτική του κόμματος (πεδίο στο οποίο οι διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συχνά μεγάλες) προσπαθούν να τις εκφράσουν χωρίς να προκαλέσουν… σεισμό, αμφισβητώντας τον πρόεδρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως τονίζει στους συνεργάτες του πως η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι πλέον ιδιαίτερα ανησυχητική και σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του, συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όσο και για την δημιουργία περισσότερων τεστ, αλλά και για την λήψη μέτρων στα Μέσα Μεταφοράς.

Παράλληλα, όπως σημειώσαμε στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην διαβούλευση για τον προϋπολογισμό, που συνεχίζεται στη Βουλή και που θα οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν σε μία ακόμη «μετωπική» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.