«Σημασία δεν έχει αν πολεμήσατε και αν πολεμάτε και τώρα. Σημασία έχει ότι χάσατε. Πανηγυρικά» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή σχετικά με την πανδημία. 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σημείωσε ακόμα «Χάνει η χώρα, όχι μόνο εσείς. Η όποια αντίκρουση και καραμπόλα οδηγεί την οικονομία στα τάρταρα. Σας το λέω ως επιχειρηματίας. Επιλέξατε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Εγώ περίμενα να μου πείτε γιατί φτάσαμε εδώ. Αν φταίνε οι νέοι σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιβληθείτε. Από το πρώτο λοκντάουν έπρεπε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα».

Ο κ. Βελόπουλος απαξίωσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, λέγοντας «Να βάλουμε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και Εξωτερικών και τα πάντα. Τότε δεν έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Ας κάνουμε κάτι άλλο. Σε θέματα υγείας να μην ανακατεύεται η κυβέρνηση. Ώστε να μην αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να απολογείται. Οι επιστήμονες λένε ότι οι πολιτικοί ήταν φοβικοί στις επιλογές τους».

«Να καταθέτουμε σοβαρές προτάσεις» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε «Δεσμευτείτε ότι δεν θα έχουμε τρίτο λοκντάουν. Θα ανοίξει για λίγο και θα ξανακλείσει. Τι προετοιμασία κάνει η κυβέρνηση. Ήρθε εδώ και έβαλε τις φωνές. Εγώ περίμενα τον πρωθυπουργό να μας πει ότι η κυβέρνηση υπέστη μια ήττα αλλά είμαστε πανέτοιμοι για το τρίτο λοκντάουν».

«Ξεκινά ο χειμώνας, αρχίζει το πάρτι»

 «Η Ελληνική Λύση έχει ομάδα επιστημόνων που συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια...» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να απαριθμήσει στη συνέχεια τις τοποθετήσεις του καθηγητή Ιωαννίδη σε διάφορα ελληνικά κανάλια «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Μάρτιο – Απρίλιο. Βγάζετε αποφάσεις για το καλοκαίρι χωρίς επιδημιολογικές έρευνες. Ανοίξατε τον τουρισμό με λάθος... λογισμικό. Ο αλγόριθμος προτιμούσε να ερευνήσει χώρες που δεν έκαναν τεστ. Το λογισμικό που χρησιμοποιήσατε φταίει. 

Τώρα ξεκινά ο χειμώνας, τώρα αρχίζει το πάρτι. Μεταφέρετε τη μάχη στο εσωτερικό του σπιτιού. Πονάει πόδι κόβει κεφάλι. Τα λάθη σας θα μεταφερθούν στην οικονομία. Καταθέτω στα πρακτικά, δηλώσεις κορυφαίων γιατρών, λένε ακριβώς αυτά που κάνετε εσείς».

«Να μην δείχνουν νεκρούς τα κανάλια»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αντέκρουσε την άποψη του πρωθυπουργού πως φταίνε οι νέοι λέγοντας «Φταίνε οι νέοι. Φταίνε πάντα οι άλλοι. Για τη ΝΔ φταίει ο πολίτης. Ότι 7-8 μήνες πήρε τα καλύτερα μέτρα, αλλά φταίνε οι πολίτες. Ή πήραμε μέτρα και όλα πήγαν καλά ή δεν πήγαν καλά και πήγαμε σε λοκντάουν. Πόσο πειστικοί θα είμαστε αν 17 Νοεμβρίου γίνει πορεία; Θα πουν ότι τους κοροϊδεύουμε». 

Τέλος τα έβαλε με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το εμβόλιο, ενώ κάλεσε τα κανάλια να μην δείχνουν αριθμούς νεκρών από κορονοϊό γιατί «πιάνει τους πολίτες κατάθλιψη». «Αμφισβητώ την πρεμούρα της Γερμανίας για το εμβόλιο. Δεν μπορεί από τα 300 εκατομμύρια εμβόλια η Γερμανία να πάρει τα 100. Δεν είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Κάτι δεν κάνετε καλά. Κάνω έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Να σταματήσουν να δείχνουν νεκρούς τα κανάλια, πιάνει κατάθλιψη τον κόσμο, μην τρομοκρατούμε τον κόσμο έτσι».