«Η αποφασιστική στάση του κ. Μητσοτάκη ότι προέχει η δημόσια υγεία έφερε αποτέλεσμα γιατί πορεία δεν έγινε» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτκά» ο Στέλιος Πέτσας.

«Επειδή ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασιστική στάση, τα υπόλοιπα κόμματα δεν προέβησαν σε μαζικές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα το μείζον να επιτευχθεί: δεν είχαμε μαζικές συναθροίσεις. Η μέρα είχε όλες τις προϋποθέσεις να γίνει εστία υπερμετάδοσης» πρόσθεσε.

«Η Αστυνομία έκανε ό,τι έπρεπε, παρουσία του εισαγγελέα, και η συγκέντρωση διαλύθηκε. Όταν επιχείρησαν να κάνουν πορεία, έγινε σαφές ότι αυτό δεν μπορεί ανεκτό» είπε ο κ. Πέτσας.

«Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού»

«Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλοντας «όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής».

«Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών» επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ' την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ' το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΜΕ: Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το σημερινό όργιο καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών».

«Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα» επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταλήγοντας: «Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!».

Διαβάστε Ακόμα 

Πολυτεχνείο: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Οι «αύρες» έριξαν νερό στην πορεία του ΠΑΜΕ

Οργή Κουτσούμπα για την αστυνομία – Καταγγέλλει προπηλακισμό του Παφίλη