Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα για το αν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και διέγειραν σε ανυπακοή. 

Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία από τον δικηγορο και πρώην πολιτευτή Φαήλο Κρανιδιώτη ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνυπέγραψαν κείμενο δύο μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο οποίο στρέφονταν κατά της αναστολής άρθρου του Συντάγματος στο οποίο είχε προχωρήσει η κυβέρνηση λίγες μέρες νωρίτερα. 

Παράλληλα, στις 17 Νοεμβρίου το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση τόσο έξω από την αμερικανική πρεσβεία όσο και στην Πανεπιστημίου λίγη ώρα αργότερα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με βουλευτές του κόμματός του προσπάθησε να πορευθεί ως την αμερικανική πρεσβεία. 

Διαβάστε Ακόμα

Αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντά του για να μπει στη μάχη κατά της πανδημίας

Το ΠΡΑΤΤΩ έγινε κόμμα – Τι δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς