Τον λόγο στον καταδικασθέντα για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιάννη Λαγό, έδωσε το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ανάμεσα τους και το άνοιγμα των Βαρωσίων αλλά και το «πικ νικ» που διοργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν ενάμιση μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Λαγός, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε τον λόγο στον καταδικασμένο ευρωβουλευτή, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη βουλευτική του ασυλία και βρίσκεται εκτός φυλακής.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης έγινε έξαλλος επειδή το προεδρείο επέτρεψε κάτι τέτοιο και στηλιτεύοντας το γεγονός και έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής».

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, έχει φτάσει στα χέρια του πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου,  Νταβίντ Σασόλι, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα εξεταστεί από την Ολομέλεια καθώς έχουν προτεραιότητα άλλες υποθέσεις.

Διαβάστε Ακόμα:

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή οι καταδικασθέντες – Τι συμβαίνει με Παππά και Λαγό

Ανδρουλάκης: Ζητά απαγόρευση συμμετοχής του Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής