Η Μυρσίνη Βουνάτσου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, συνηθίζει να κάνει αναρτήσεις στο facebook που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά, συνέκρινε και πάλι τους νεκρούς απο τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κώλο σας κάτω δεξιοί και αριστεροί. Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;;», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κώλο σας κάτω δεξιοί κι αριστεροί αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε παραιτήσεις και κρεμάλες πεστε μου για τους 2.220+ τι πρέπει να γυρέψουμε ;;

Δημοσιεύτηκε από Mirsini Vounatsou στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Το πρώτο ... χτύπημα

Μάλιστα, η κυρία Βουνάτσου ήταν εκείνη που κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τον περασμένο Απρίλιο, είχε γράψει: 

«Όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου, άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερις από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα. Στους εξήντα επτά φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;».

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε τότε, είχε αρθεί η ιδιότητά της ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά από ένα σύντομο διάστημα επανήλθε στους κόλπους του κόμματος.

Την είδηση είχε ανακοινώσει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό: «Ξανά στο παιχνίδι. Φύση και θέση μαχήτρια. Μόλις ενημέρωσα τον γραμματέα της Νομαρχιακής Λέσβου ότι αίρω την αναστολή κομματικής ιδιότητας και επιστρέφω στην ενεργό δράση ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου».

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί ο Πολακισμός 

Στην επίμαχη ανάρτηση, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει:

 «Το μελος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που από την αρχή της πανδημίας συγκρίνει τους νεκρούς του κορονοϊού με τους νεκρούς από το Μάτι, επανήλθε ζητώντας κρεμάλες.

Το πρόβλημα δεν είναι η γραφικότητα των στελεχών τους. Το πρόβλημα είναι πως η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι ο Πολακισμός που εκφράζεται σταθερά από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια του Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή.

Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους, κάποιοι να περιφέρουν χαιρέκακα τη μικροψυχία τους. Η κρισιμότητα των στιγμών στη δίνη μιας παγκόσμιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα αγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ».