Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κόντρα μεταξύ ΕΟΔΥ και Επιτροπής Λοιμωξιολόγων αναφορικά με την καταγραφή των κρουσμάτων.

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων βλάπτουν την κοινή προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ενώ λίγο νωρίτερα και ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία».

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ζητεί παρέμβαση της Δικαιοσύνης για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ωστόσο, σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες, οι οποίες όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΟΔΥ διαψεύδει δημοσιεύματα: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας...»

Ο Πέτσας διαψεύδει «Βήμα» και «Δημοκρατία»: Fake news η αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ