«Αρχικά στεναχωρήθηκα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Τάκη Χατζή και στην εκπομπή Direct του Alpha, όταν ρωτήθηκε για το πως ένιωσε που δεν ανέλαβε υπουργείο στην κυβέρνηση του αδερφού της. 

«Στην αρχή στεναχωρέθηκα. Ένιωθα ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος στην πολιτική πολλά χρόνια, που ό,τι κέρδισα το κέρδισα με το σπαθί μου. Είτε τη μονοεδρική, είτε τον Δήμο έχω πολιτευτεί σε τρεις περιοχές της Ελλάδας. Στην αρχή λοιπόν ναι, στεναχωρέθηκα, μετά όμως είδα ότι μπορούσε να είμαι χρήσιμη και χωρίς απολύτως κανένα υπουργείο και χωρίς κανένα τίτλο, αλλά με τον μεγάλο τίτλο που για μένα εξακολουθεί και είναι μεγάλος, τον τίτλο του βουλευτού, τον τίτλο δηλαδή που μου έδωσε ο λαός των Χανίων».

Η άλλοτε υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού, εκφράστηκε με μεγάλο θαυμασμό και για τη νύφη της, Σία Κοσιώνη, σημειώνοντας «Η Μπακογιάννη είναι πολύ τυχερή που έχει μια καταπληκτική νύφη. Μια νύφη που μόνο καμαρώνω και την καμαρώνω πολύ. Ως γυναίκα, ως επαγγελματία, ως σύντροφο και ως μάνα. Την βλέπω στην τηλεόραση όμορφη, λαμπερή. Τη βλέπω με τη φόρμα της να παίζει με τα παιδιά. Είμαι πάρα πολύ τυχερή και προσπαθώ κι εγώ με όποιο τρόπο έχω να της δείξω την αγάπη και την τρυφερότητά μου».

Ενώ στο σχόλιο του παρουσιαστή, «εσείς τρυφερή;», απάντησε «Δεν είμαι η Κρουέλα ντε Βίλ». 

Τέλος ρωτήθηκε και για ένα από τα viral βίντεο σχετικά με την προφορά της σε λέξεις όπως τα... σιοκολατάκια. Γελώντας και η ίδια, απάντησε «Εμείς μεγαλώσαμε στο εξωτερικό. Είναι ορισμένα πράγματα που μάθαμε να τα λέμε έτσι. Με δουλεύουν και τα παιδιά μου, μου ξεφεύγει. Αυτοτρολάρομαι κι εγώ».