Σε προετοιμασία για να «δώσουμε διέξοδο στη χώρα και στην κοινωνία» κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο «Πολιτικό Κέντρο», δηλαδή ο «πρωινός καφές» διευρυμένος με τα μέλη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά μάλιστα πως υπάρχουν «σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας». 

Στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας» και συνέχισε αναφερόμενος στον ανασχηματισμό: «Είναι άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο Μητσοτακης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους. 

Η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Υπό αυτή την έννοια, το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία».

Διαβάστε Ακόμα 

«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. τα Θεοφάνεια και οι 5.000 ιεροί ναοί στην Αττική

Σάλος με έγγραφο συναίνεσης για τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Καρδίτσας - Καρατόμησε τον διοικητή ο Κικίλιας