Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Αχελώος TV», η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην «καρατόμηση» του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ., υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει σχέση με τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα.

«Δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Εξάλλου οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την παράταξη. Είναι πολύ σημαντικό να είναι πολύ καθαρή η αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση και σε αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσα περισσότερα στελέχη γίνεται. Ακριβώς αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης»

 Επιπλέον αναφέρθηκε στους βουλευτές που θα τον αντικαταστήσουν τον Κώστα Σκανδλίδη και τον Μιχάλη Κατρίνη, ενώ υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί τη σημαντική θέση με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο κ. Σκανδαλίδης είναι ένα ιστορικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία, ο κύριος Κατρίνης δεν είναι νέος βουλευτής αλλά είναι μίας νεότερης γενιάς και τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τη γραμμή μας. Ο κ. Λοβέρδος διατηρεί τη θέση του με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, μία θέση από την οποία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά».

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος, κάτι το οποίο δεν διέψευσε ούτε ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι «όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές» αλλά η συγκεκριμένη συζήτηση είναι πρώιμη και «άκαιρη».

«Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτές, είναι πολύ νωρίς και τελείως άκαιρο αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε την πανδημία και η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και τον εμβολιασμό και στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την επανεκκίνηση της οικονομάς. Οπότε για μας η προτεραιότητα και το βάρος όλων των αποφάσεων στρέφεται ακριβώς γύρω από τα θέματα αυτά», κατέληξε για το συγκεκριμένο ζήτημα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δείτε όσα δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στο «Αχελώος TV»

Διαβάστε Ακόμα:

Γιατί η Φώφη «έφαγε» τον Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ

Λοβέρδος: «Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να δείρω τον Τσίπρα στη Βουλή»