Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Σε ό,τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%.

Την ίδια ώρα, τρεις στους τέσσερις πολίτες επιθυμούν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και γυρνούν την πλάτη σε επικείμενες πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά το εμβόλιο, οι πολίτες απαντούν μαζικά πως σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 53% τον χειρισμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.